Warning: Trying to access array offset on false in /var/www/dragonfactory.dk/public_html/wp-content/themes/responsive-mobile/includes/functions-extentions.php on line 35

Begynderguide

Ny i rollespil?

Dette er en lille guide, som vi i Dragonfactory har stykket sammen, til nye forældre og børn. Når man er ny til rollespil er der et par gode råd der gør det nemmere at starte. Rundt om i landet er der mange steder man kan starte til rollespil og der er nogle vigtige ting, som man skal overveje, inden man starter eller lader sit barn starte.
Det første man skal overveje er hvilken slags rollespil man søger. Skal det være ’action’? Eller skal det være mere over i det ’snakkende rollespil’? Hvis man gerne vil lave mere handle- og diplomatirollespil er det en god ide at gå efter de mere seriøse kampagner og dem hvor der er en klar aldersgrænse. Man kan sige med meget stor sikkerhed, at rollespil som er tilladt for de helt små, er langt mere ’action’ og kamp baseret end rollespil med de større børn. Hvis man søger ’action’, så bør man gå efter de kampagner hvor reglerne er simple og nemme at gå til. Kamp er meget nemmere og sjovere, jo mere simple reglerne er. Som deltager er det vigtigt at man, uanset hvilket rollespil man vælger at deltage i, læser reglerne grundigt igennem. Her kan man også få hjælp af forældre, til at gå reglerne igennem. Nogle regelsystemer er på mange sider, andre på færre. Husk, at flere regler ikke nødvendigvis er det samme, som et bedre rollespil. Find det rollespil DU gerne vil gå til. Eventuelt sammen med kammeraterne.

Ny til rollespil hos os?

Vores rollespilskampagner kan kategoriseres som et ’action-rollespil’. Vi har en målgruppe der hedder 8-14 år og reglerne er med vilje holdt meget simple, så alle kan forstå dem, men stadig har mulighed for at prøve kræfter med forskellige roller. Vi har et ’introhold’, som man kan komme på hvis man er ny spiller. På den måde vil der altid være nogle voksne på dit hold, som du kan snakke med, spørger om regler, trøstes af, m.m. Samtidig er introholdet også en god måde at lære skoven at kende på. Vi spiller i absolut en af de smukkeste (efter vores mening) dele af Jonstrupvang skov, og selv om området ikke er så stort, så kan man nemt fare vild, hvis man ikke lige kender området. Derfor er det en god ide, at man i starten holder sig til et hold.

Dragonfactory har et godt samarbejde med de omkringliggende institutioner, og har derfor samlet deres rollespil i Jonstrupvang skov. Klubberne og institutionerne der deltager til vores kampagne, byder ind i programmet med hvad de har. Derved præges debatten og arrangørerne af de pædagoger der deltager. Vi mener selv vi har lavet en ramme og et regelsystem, som indeholder mange af de pædagogiske observationer som er kommet i tidens løb.

I foreningen driver vi primært to kampagner. Vi driver ’Dragonfactory Juniorrollespil’ (DJR) og vores årlige sommerferierollespil (SFA).
Hvis man vil deltage til vores DJR kampagne, møder man bare op ude i skoven hos administrationen.
Det er dog anderledes med vores SFA kampagne, da det kræver en tilmelding via vores hjemmeside. Det vil altså sige, at man ikke bare møder op ude i skoven.
Hos begge kampagner kan man låne både sværd og en våbenkofte. ’Basisudklædning’ er dog et krav (se mere om dette, længere nede på siden).
For at deltage til vores kampagner, koster det selvfølgelig et medlemskab i foreningen, så vi kan fortsætte med at lave aktiviteter.

Købte våben? Er det dyrt? Hvad skal jeg købe?

I vore rollespil spiller vi selvfølgelig med latexvåben. Latexvåben, og specielt de våben med lak på, er meget flotte, men næsten umulige at lave selv i et det udseende. Lakken som er på de købte våben, kan ikke købes i håndkøb, da det er noget giftigt stads. Og da det tit er det ’finish’ man søger på sit våben (altså, en glat blank overflade, som på et rigtigt våben), vælger de fleste at købe deres latexvåben.

I takt med at rollespil i dag er den 2. aktivitet som flest børn og unge går til i Danmark (efter fodbold), er der kommet et kolossalt marked. På verdensplan har Danmark, fra start af, været et af de førende lande inden for rollespil, for børn og unge. Derfor anbefaler vi danske produceret mærker, hvis man køber sit udstyr. Eksempelvis har vi arrangører specielt bidt mærke til, at mærket ’Palnatoke’ har en høj kvalitet.
Våben og udstyr er ligeledes begyndt at dukke op i supermarkeder. Våben herfra, har haft mange problemer og har i de fleste tilfælde slet ikke kunne godkendes til rollespil, hos de enkelte foreninger. Vi anbefaler derfor, hvis man vælger at købe sit våben, at man gør det i en af de butikker der har kendskab og ekspertise til at hjælpe jer.

Inden man køber et våben, er der nogle ting man skal vide. Latexvåben er i dag blevet til et håndværk, og derfor er der meget forskel på kvaliteten, alt efter hvem der har lavet dem. Prisen for et våben i god kvalitet, ligger cirka på 600-700 kr og er egentlig ikke nogen stor udskrivning, i forhold til f.eks. opstart til fodbold /spejder m.m. Flere billigmodeller er dog begyndt at dukke op på markedet.
At have latexvåben kræver også en hvis disciplin. Eksempelvis kræver det vedligeholdelse og god behandling. Derfor er det også vigtigt at lære måden man slås, da våbenet kan slå hårdt og kan gå i stykker, ved forkert brug.

Hjemmelavede våben? Hvordan og hvor?

Som rollespilsforening ser vi gerne man laver sit eget udstyr. Halvdelen af hobbyen rollespil, er at lave sine egne ting. Hvis man ikke har prøvet det før, anbefaler vi at man går på biblioteket og låner et par bøger om det. Og så er det bare at gå i gang.

Fordelen ved hjemmelavet våben er, at de er nemmere at reparerer og går ikke så nemt i stykker. Derudover er det kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan lave af forskellige designs og detaljer. Hvis man gerne vil i gang med at lave latexvåben selv, anbefaler vi at man tilmelder sig en workshop igennem foreningen (som medlem).

 

Udklædning? Hvor meget skal man gå op i det?

Når man går til rollespil er udklædningen vigtig. Når man er ny anbefaler vi, at man laver sig noget ’basis’ udklædning, som er nemt og hurtigt. Det kan være dit normale tøj, som du finder frem eller mors gamle bælter, eller fars store T-shirt. Fælles for det er, at der IKKE er reklamer eller tryk på det. Find noget frem, som er i naturfarver. Sort eller brune nuancer er specielt godt. Tag en for stor T-shirt på til sidst, og tag så bæltet omkring livet. På den måde har man basisudklædningen på og ligner en eventyrer. Nu kan man så bygge videre på sin udklædning og f.eks. tage en våbenkappe, en hat eller noget andet på.